Listwy przypodłogowe

qret
Kadet

Napisano czwartek, 7 października 2010, 22:07

Witam,

poradźcie coś. Mam jakieś fatalne listwy przypodłogowe - po półtora roku od montażu zaczynają odchodzić od ścian, co chwilę któraś wyczepia się.. Ogólnie nie mam już na to siły... Wrzuciłem zdjęcia tego mojego cuda, może wymyślicie mi co mogę z tym zrobić albo na co je wymienić?

http://img823.imageshack.us/i/img2938v.jpg/
http://img823.imageshack.us/i/img2939t.jpg/

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
lucy
Bywalec

Napisano piątek, 8 października 2010, 07:12

hej qrecie, ja mam z jednej strony, chyba przy najbardziej krzywej scianie przykręconą listwę (w kolorze paneli), taką kwadratową z miejscem w środku na kable - niezły patent jak chcesz ukryć kablowisko. Są wkręcone w ściane więc nie odpadają.
Redakcja
Redakcja

Napisano piątek, 8 października 2010, 14:28

Drogi qrecie :)

zachęcamy do dodawnia własnych zdjęć do galerii, którą każdy z Was, Szanowni Użytkownicy, może tworzyć w swoim profilu :) Dzięki temu zyskasz pewność, że Twoje fotki nie znikną i nawet ci Forumowicze, którzy dołączą do nas za jakiś czas będą mieli szansę wypowiedzieć się w Twoim temacie :)

Pozdrawiamy!
JamesBrown
Tubylec

Napisano piątek, 8 października 2010, 18:29

dopasowanie kolorystyczne narożników do listwy też szwankuje ;)
janek
Sympatyk

Napisano piątek, 8 października 2010, 20:41

oj znam ten ból, dołączam się do pytania, mój przypadek - listwa Arbiton HSL, położona całkiem niedawno, narożniki zewnętrzne spadają przy każdym odkurzaniu, jak rozwiązać problem bez wymieniania listwy?
skywalker
Kadet

Napisano piątek, 8 października 2010, 21:02

Witaj
Patrząc na zdjęcie sądze ,że problemem jest brak dylatacji obwodowej na panejach co powoduje pęczninie paneli i napieranie na klipsy(na zdjęciu widać,że panele aż wbijaja się w klips i listwe) co zatym idzie wypycha je.Zdemontuj klpsy,wytnij dylatace obwodową,zamontuj listwy ponownie ale daj troche kleju,I CIESZ SIĘ FAJNĄ PODŁOGA.
P.s. a dylataje wytnij zanim panele się unosą,O ile już gdzies nadmiernie niepływają?
Pozdrawiam i Zycze miłej pracy.;)
qret
Kadet

Napisano sobota, 9 października 2010, 19:21

O kurde! SKYWALKER dzięki!
Faktycznie nie ma żadnej dylatacji! Majster (polecony przez szwagra...) spaprał robotę  :(
Muszę to teraz pooprawić czym mam zrobić tę dylatację? Gumówka zwykła wystarczy? I ile mam tego wyciąć teraz?

Dziękuję wszystkim za pomoc!

@Redakcjo - dzięki za informację zaraz wrzucę do galerii
remdom
Bywalec

Napisano niedziela, 10 października 2010, 09:02

dylatacja to podstawa przy wszystkich podłogach pływających, a jej brak to podstawowa przyczyna wszystkich problemów z podłogami pływającymi... niestety nie wszyscy to rozumieją!
tomtom
Kadet

Napisano niedziela, 17 października 2010, 09:45

lucy, możesz wrzucić zdjęcia tej listwy, ja będę kładł panele w gabinecie i tam będzie mnóstwo kabli, szukam optymalnego rozwiązania
janek
Sympatyk

Napisano niedziela, 17 października 2010, 18:43

i jak..? mogę liczyć na jakąś podpowiedź co do mojej odpadającej listwy? z góry dzięki